Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Aρθρο του Νίκου Δήμου
Οι άντρες είναι το ισχυρό φύλο και ζει επτά χρόνια λιγότερο από το ασθενές. Πολύ καταπίεση...Μια ζωή ενοχές. Από πιτσιρικάδες (Βαλε το φανελάκι σου μη κρυώσεις!!!Θες να με πεθάνεις;). Μεχρι τι στιγμή που πεθαίνεις (Γιατί με άφησες μόνη αντρα μου;).Ένοχοι όταν σας αγκαλιάζουμε (σας πνίγουμε). Όταν δεν σας αγκαλιάζουμε (αδιαφορούμε). Όταν αφήνουμε τη μαμά μας (εγώ που έδωσα τη ζωή μου για σένα!). Όταν δεν την αφήνουμε (μα επιτέλους, άντρας είσαι εσύ;). Όταν σας παντρευόμαστε (σου έδωσα τα καλύτερά μου χρόνια!) Οταν δεν σας παντρευόμαστε (το ίδιο με πριν, πιο δραματικά).Όταν σας πηδάμε (με πλάνεψες, με ζάλισες, με παρέσυρες!) Οταν δεν σας πηδάμε (κατάλαβα - δεν μπορείς!). Όταν είμαστε ευγενικοί (αδελφή είναι αυτός;) Οταν δεν είμαστε (τι αγροίκος!). Και όταν στο σεξ δεν έχουν οργασμό, ποιος φταίει; Καλά το καταλάβατε ο αντρας!!! Ένοχοι εμείς και για αυτό. Αποκλειστικά. (Δεν τα καταφέρνεις, χρυσέ μου!).Λένε ότι πίσω από κάθε μεγάλο άντρα υπάρχει μια γυναίκα. Ίσως. Οπωσδήποτε πίσω από κάθε νευρωτικό, μαμόθρεφτο, αναποφάσιστο, ευνουχισμένο, κακομοίρη άντρα υπάρχει ΣΙΓΟΥΡΑ μια γυναίκα. Ερευνα έχει αποδείξει πως το 85% των αποφάσεων της οικογένειας παίρνονται άμεσα ή έμμεσα από τις γυναίκες (κυρίως έμμεσα). Πολύ καταπίεση όμως... Και δε φτάνει που ζείτε επτά χρόνια περισσότερο από μας, είστε και προνομιούχες στον έρωτα. Οι γυναίκες είναι ικανές για απεριόριστο αριθμό οργασμών την ημέρα. Εμείς; Και το γέλιο είναι ότι όλη την ευθύνη για την ικανοποίησή τους την έχουμε εμείς!!! Έτσι αν η κυρία είναι ανοργασμικιά, είσαι υποχρεωμένος να δουλεύεις δύο ώρες σαν χαμάλης βάζοντας όλη σου την τέχνη και όταν στο τέλος δεν τελειώσει, βγαίνεις και ο μάλακας της υπόθεσης που δεν μπορεί να ικανοποιήσει μια γυναίκα. Και το τραγικότερο; Μια γυναίκα δεν είναι ποτέ ανίκανη. Ακόμα όμως και να νιώθει έτσι κανείς δεν πρόκειται να το καταλάβει. Ενώ εμάς αν δεν υπάρχει ...επαρση σημαίας δεν μπορούμε να το κρύψουμε με τίποτα. Λένε πως το ωραιότερο πράγμα στον κόσμο είναι να κάνεις το κέφι σου και να σε πληρώνουν για αυτό. Υπάρχει πιο μεγάλο κέφι από τον έρωτα; Αλλά ποιον πληρώνουν για αυτό; Όχι βέβαια τους άντρες...(ελάχιστες εξαιρέσεις) Δύο πράγματα μισούσα στη ζωή μου. Το στρατιωτικό και την εργασία. Και μ' έπιανε ζάλη όταν σκεφτόμουν πως το "ασθενες" και ωραίο φύλο δεν έχει την υποχρέωση να κάνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Μια στατιστική αναφέρει πως οι γυναίκες απατούν τους άντρες σε μικρότερο ποσοστό (35% έναντι 48%). Μια άλλη στατιστική όμως λέει πως οι γυναίκες λένε ψέματα σε μεγαλύτερο ποσοστό (58% έναντι 22%). 'Aρα η πρώτη στατιστική είναι ψευδής κατά 58%. 'Aρα οι γυναίκες απατούν τους άντρες τους σε μεγαλύτερο ποσοστό. Δύο τελευταία πράγματα τελειώνοντας (γιατί όσο και να έχεις αμφιβολίες μωρό μου γίνεται και αυτό) Καθε μέρα πρέπει να ξυρίζομαι. Ενώ εσείς όχι. Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί πρέπει να σου ανοίγω τις πόρτες και να κρατάω το παλτό σου όταν πηγαίνουμε κάπου βόλτα... Χέρια εσύ δεν έχεις;

1 σχόλιο:

  1. Προκαταβολικά να πω ότι δεν είμαι καν φεμινίστρια, αλλά το άρθρο σας με έκανε έξαλλη!
    Οι γυναίκες ως το ασθενές φύλο που ζει περισσότερο, είναι δυστυχώς προκαθορισμένες από τη μοίρα τους να περνούν και περισσότερες ταλαιπωρίες. Φυσικά πολλές φορές περνούμε τα πάνδεινα από τους συντρόφους/συζύγους μας, επειδή μια άλλη γυναίκα, η μανούλα τους, τους έκανε να συμπεριφέρονται σαν πασάδες. Εγώ πάντως δεν πρόκειται να μεγαλώσω το γιο μου με τέτοια πρότυπα μισογυνισμού και απαξίωσης της γυναικείας φύσης.
    Αναφέρετε στο άρθρο σας ότι εσείς οι άνδρες, ως ισχυρό και καταπιεσμένο φύλο, πρέπει να υποστείτε δύο μεγάλα κακά στη ζωή σας, την εργασία και το στρατό. Πρώτον, νομίζω ότι τη σήμερον ημέρα πλέον όλες οι γυναίκες εργάζονται (λιγότερες ή περισσότερες ώρες) και θα προτιμούσα χίλιες φορές να πάω 12 μήνες στο στρατό παρά να γεννήσω. Γιατί σε κάθε παρέα και συζήτηση, όταν οι άνδρες μιλούν για το στρατό, πάντα θυμούνται πολλές ωραίες στιγμές, έχουν κάνει φιλίες ζωής και στην τελική δεν ταλαιπωρείστε και τόσο πια…παλιά μπορεί, αλλά τώρα το χειρότερο που μπορεί να σας τύχει είναι να μην «πιάσει» καλά το μέσο που βάλατε και να χρειάζεται να κοιμάστε και μέσα στο στρατόπεδο καμιά μέρα και όχι μόνο στο σπίτι σας. Τι κρίμα!
    Οι γυναίκες από την άλλη μόνο με μία εγκυμοσύνη έχουν να περάσουν 9 θεότρελους μήνες με αλλαγές στο σώμα, ψυχολογικές εξάρσεις λόγω του τρελού πάρτι ορμονών, παρακαλώντας να έρθει η μέρα να γεννήσουν. Και τότε πρέπει να υποστούν αφόρητους πόνους (τους οποίους ξεχνούμε και μετά δεν αναφέρουμε συνέχεια) με σκίσιμο των γεννητικών οργάνων, για να βγει το μωρό από μέσα, και μετεγχειρητικούς πόνους (για όσες κάνουν καισαρική, γιατί πώς να το κάνουμε, είναι και εγχείρηση).
    Και μετά αρχίζει το πανηγύρι, γιατί όταν γίνεσαι μάνα, γίνεσαι για την υπόλοιπη ζωή σου. Γιατί ο σκληρά εργαζόμενος πατέρας πηγαίνει στη δουλειά ξεφεύγοντας από τα προβλήματα του σπιτιού. Και όταν γυρίζει σπίτι, παίζει με τον κανακάρη του και χαίρεται, γιατί τον πετυχαίνει στην καλή φάση. Η μητέρα όμως είναι αυτή που τραβάει όλο το ζόρι όλη μέρα κλεισμένη στο σπίτι, με κλάμματα, παράπονα, γκρίνιες, πονάκια και όλα τα συναφή. Και γίνεται και η κακιά, γιατί αναγκάζεται να λέει τα ΟΧΙ στο παιδί.
    Για να μην αναφέρω το άλλο: την τρελή απαίτηση των ανδρών να βρουν μια γυναίκα που «να κάνει για όλα τα δωμάτια του σπιτιού». Είναι δυνατόν ένα πλάσμα να είναι Βέφα Αλεξιάδου στην κουζίνα, Μόνικα Μπελούτσι στο κρεββάτι και Τζάκι Κέννεντυ στο σαλόνι; Μήπως τελικά οι άνδρες γεμίζουν τη σημερινή γυναίκα με εξτρά άγχος και κόμπλεξ για την εμφάνισή της; Επειδή το πρότυπο είναι η Ζιζέλ Μπούντχεν πρέπει να αισθάνομαι άσχημα, επειδή έχω 5 ή 10 κιλά παραπάνω, τη στιγμή που ο καλός μου σύντροφος έχει μια κοιλιά που υποτίθεται ότι είναι σέξι;
    Γιατί δηλαδή πρέπει οι γυναίκες να έχουν το άγχος να κάνουν επιτυχημένη καριέρα στην εργασία τους (γιατί πρέπει και θέλουν να δουλεύουν και αυτές, δεν τις ταΐζουν πια οι άνδρες τους), το άγχος να προλάβουν να φέρουν σε τάξη το σπιτικό και να μεγαλώσουν το παιδί, και το άγχος μήπως τις απορρίψει ερωτικά ο σύντροφός τους, επειδή δεν έχουν αναλογίες 90-60-90. Και πιστέψτε με, εσείς οι άνδρες μπορείτε να γίνετε πολύ, μα πάρα πολύ, καυστικοί στα σχόλιά σας.
    Στην τελική, ξέρετε ότι οι γυναίκες είναι συναισθηματικά πλάσματα. Σας είναι τόσο δύσκολο να είστε λίγο πιο ευγενικοί μαζί μας, να μας πείτε ένα κοπλιμέντο (ακόμη και αν δεν το εννοείτε) για την εμφάνισή μας, και ΝΑΙ, να μας ανοίγετε την πόρτα; Οι μπαμπάδες σας, που το έκαναν, ήταν ηλίθιοι δηλαδή;
    Και όσον αφορά το ξύρισμα, έχω την εντύπωση ότι πάλι οι γυναίκες είναι ριγμένες στο συγκεκριμένο θέμα. Γιατί ένας άνδρας αξύριστος, με γένια τριών ημερών, θεωρείται σέξι, ή μπορεί να αφήνει μούσι σαν αρχιεπίσκοπος, αλλά έχει την απαίτηση από τη σύντροφό του να είναι τελείως άτριχη παντού και να είναι το δέρμα της απαλό σαν κωλαράκι μωρού; ΠΟΝΑΕΙ! Κι όμως, το κάνουμε για να σας ευχαριστήσουμε.
    Και το ευχαριστώ (που δεν ακούμε ποτέ) φαίνεται όταν μετά μας πλησιάζει ο τριχωτός σαν αρκούδα σύντροφος για σεξ (όταν του έρθει η όρεξη φυσικά….γιατί αν σας πλησιάσουμε εμείς, θεωρούμαστε και σεξομανείς) και έχουμε την εντύπωση ότι συνουσιαζόμαστε με τον πρόγονό μας, τον Αυστραλοπίθηκο.
    Όσον αφορά στους οργασμούς στο σεξ, δε φταίμε εμείς που μπορούμε να έχουμε περισσότερους. Να ξέρετε όμως ότι, αν ο άνδρας δεν μπορέσει να έχει στύση ή να δεν κρατήσει πολλή ώρα ή αν δεν τελειώσει, η γυναίκα πρώτα απ’ όλα θεωρεί ότι φταίει αυτή, ότι δεν είναι αρκετά καλή ή ότι δεν «ανάβει» αρκετά το σύντροφό της. Λάθος, πολύ λάθος. Γιατί τελικά αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που η γυναίκα καταπιέζεται ψυχολογικά.

    Με εκτίμηση,
    Άννα Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή