Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

.Η θαλάσσια στάθμη θα αυξηθεί κατά 6 μέτρα μέχρι και το 2100 και άυξηση της θερμοκρασίας κατά 3 βαθμούς Κελσίου υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Κάτι τέτοιο θα είναι πραγματικά τραγικό για τις πυκνοκατοικημένες παραθαλάσσιες κυρίως περιοχές της γής.

Αποτελεί πραγματικότητα το γεγονός ότι κατά τα τελευταία 50 χρόνια έχει λιώσει ένα πολύ μεγάλο μέρος των πάγων της Ανταρκτικής. Πριν από 20 χρόνια περίπου, η έκτασή της ανέρχονταν στα 16,000 τετραγωνικά χλμ ενώ σήμερα είναι μόλις 8,000 τετραγωνικά χλμ.

Οι επιστήμονες έφτασαν στο συμπέρασμα της αύξησης της στάθμης της θάλασσας από την κατάρρευση ενός τμήματος πάγου το οποίο συνέδεε δυο άλλα παγόβουνα μεταξύ τους και λειτουργούσε ως γέφυρα.

Τραγικό παράδειγμα αποτελούν οι Μαλδίβες, οι οποίες απειλούνται με εξαφάνιση εως το 2050. Εικάζεται ότι τα νησιά θα βυθιστούν εξαιτίας της αύξησης της στάθμης του Ινδικού Ωκεανού. Ήδη η τοπική κυβέρνηση έχει αρχίσει να συζητάει τη μεταφορά των κατοίκων τους στη Σρι Λάνκα, την Ινδία και την Αυστραλία.

Από την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη επίσης θα δημιουργηθούν μεγάλες καταστροφές και χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτών είναι το γεγονός ότι το όρος Κιλιμάντζαρο θα μείνει χωρίς χιόνι. Αυτό τοποθετείται χρονολογικά γύρω στο έτος 2020, καθόλου μακριά. Ήδη υπάρχει ένα ποσοστό της τάξεως του 84% λιώσιμο του χιονιού.

Ο πλανήτης μας βρίσκεται στο χειρότερο σημείο που θα μπορούσε αφού όλα έχουν αρχίσει να καταρρέουν. Εμείς τι μερίδιο ευθύνης έχουμε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου