Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΣΩ PC

Λοιπόν σκέφτηκα (λέμε τώρα ) πολύ (εδώ γελάμε ) αν έπρεπε να γράψω κάτι για αυτό το θέμα .

To θέμα λοιπόν όπως καταλάβατε από τον τίτλο είναι η σχέσεις που δημιουργούν οι άνθρωποι μέσω των ηλεκτρονικών μέσων, δηλαδή ή μέσα από ένα chat ή μέσα από msn ή δεν ξέρω τι άλλο …… και δεν μιλώ για τις σχέσεις με γνωστά μας πρόσωπα

Και συνεχίζω ………… Γιατί το κάνουμε αυτό ;

Έλλειψη χρόνου ; Μιλάμε με αγνώστους μέσα σε ένα chat γιατί δεν έχουμε χρόνο να μιλήσουμε με γνωστούς ;

Ανωνυμία ; Κρύβουμε το πρόσωπο μας πίσω από μια οθόνη και είτε βγάζουμε έναν άλλο εαυτό μας , ή κάνουμε παρέες που στην real life θα ντρεπόμασταν ή και φοβόμασταν;

Περνάμε το χρόνο μας ;

Προσωπικά μπήκα στην αρχή για πλάκα να χαζέψω λίγο και κόλλησα εκεί .
Έκανα e-παρέες με διάφορα άτομα , γνώρισα αξιόλογα άτομα και από κοντά , είπαμε προσωπικά μας μοιραστήκαμε μυστικά μας , γελάσαμε και καμία φορά κλάψαμε κιόλας ( ένεκα ότι είμαι και συναισθηματική τρομάρα μου ) , έκανα e-έχθρες με κάποιους άλλους ….. τελικά είναι ένας μικρόκοσμος εκεί μέσα.

Είδα άτομα να κάνουν σχέσεις εκεί μέσα και να καταφέρνουν να τις κρατήσουν ζωντανές και στην real ζωή τους , να κάνουν έχθρες , intrigues , έχασα e-φίλους που είπαν ότι δεν θέλουν να ξαναμπούν σε chat γιατί κάποιοι τους πλήγωσαν και τους στενοχώρησαν και αυτό με στενοχώρησε πιο πολύ από όλα , είδα άτομα που έκαναν τα πάντα για πάρουν την εξουσία σε ένα chat (να γίνουν op) , συνάντησα όμως και άτομα άρρωστα (καταλαβαίνετε τι εννοώ)

Τι άλλο πιστεύεται ότι κάνει τους ανθρώπους να κάνουν σχέσεις έτσι ;

Και το ΜΕΓΑΛΟ ΘΕΜΑ κάνεις παρέες μέσω από chat οκ αλλά τι γίνετε όταν τα πράγματα σοβαρεύουν κάπως ……..(φαντάζομαι όλοι ξέρετε τι εννοώ και δεν μιλώ για Hot prive εεεεε) , μιλώ για εκείνες τις σχέσεις που γίνονται πιο προσωπικές , πιο όμορφες, πιο ιδιαίτερες .
Που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα ,και τι γίνετε όταν αυτές οι σχέσεις τελειώσουν για κάποιο λόγο ;

Όσοι θέλετε μπορείτε να σχολιάσετε όλα τα παραπάνω ανώνυμα ή όχι και θα αναρτηθούν όλα τα σχόλια . Αν θέλετε μπορείτε να στείλετε την δική σας εμπειρία από το chat .

6 σχόλια:

  1. Έχω κάνει και σχέση και φίλους από το ιντερνετ. Με ένα φίλο τα λέμε ακόμη παρόλο που έχει ελαττώματα. Με τη σχέση μου δεν έμεινα ευχαριστημένος.

    Από την πολύχρονη παρουσία μου στο ιντερνετ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που ξημεροβραδιάζονται στο ιντερνετ και δεν έχουν real life ή έχουν λίγη, έχουν κάποιο πρόβλημα γιατί αν δεν είχαν πρόβλημα θα είχαν απορροφηθεί από την κοινωνία και δε θα κρέμονταν μπροστά από τις οθόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν E-φιλενάδα μου, την άποψη μου την γνωρίζεις γιατι στην έχω εκθέσει κι από κοντά και την έχουμε αναλύσει αρκετές φορές. Θα πω μόνο λίγα πράγματα εδώ. Είναι δύσκολο να κάνεις παρέες ηλεκτρονικές όχι επειδή υπάρχει σοβαρός λόγος αλλά απλά πίσω από την ανωνυμία μιας τέτοιας παρέας ποτέ δε γνωρίζεις ποιος/ποια είναι στα αλήθεια απέναντι σου, την ακρίβεια και την ειλικρίνεια των λόγων αλλά πολλές φορές και τον σκοπό των άλλων. Εγώ βέβαια απέκτησα αρκετές ε-φιλίες, αλλά η δική μας φιλία δεν είναι απλά και μόνο τέτοια φιλία,είναι και φιλία με όλα τα χαρακτηριστικά της....Έγραψα πολλά πάλι ε; Μη βαράτε καλέ....προσπαθώ να βγάλω όσα δεν κατφέρνω στην μη e-ζωή μου.
    Φιλιά,φιλενάδα,να είσαι καλά πάντα και σε ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που είσαι δίπλα μου πάντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λενακι μεγαλο θεμα ανοιξες και μαλλον δεν θα καταφερω να πω και πολλα σε δεκα σειρες...
    Στην αρχη εβλεπα το chat σαν κατι χαζο...ετσι για να σκοτωσω λιγο απο την ωρα μου.Με τον καιρο ομως ανακαλυψα καποια πραγματα που ειλικρινα δεν περιμενα να δω...
    Αρχισα να βλεπω ανθρωπους να προσπαθουν να αποδειξουν η και να καταφερουν καποια πραγματα χρησιμοποιωντας την απροσωπεια που σου προσφερει ενα chat.Αρχισα να βλεπω ανθρωπους να επιδιδονται και να φερονται περιεργα, και αυτο που καταλαβα τελικα ηταν οτι κανουν ακριβως αυτο που δεν μπορουν η δεν εχουν την δυναμη να κανουν στην πραγματικη τους ζωη.
    Με τον καιρο ομως αρχισα να νιωθω οτι μπορεις ευκολα να κανεις την διαλογη σου και να απευθυνθεις μονο στα ατομα που θα μπορουσαν να σου προσφερουν κατι....και εκει ειναι που καταλαβα οτι αν δεν κανεις τον διαχωρισμο που εσυ νομιζεις, απλα χανεις το παιχνιδι..
    Εκει ειναι αυτοι που τους χαλασε κατι και αποφασισαν να μην ξαναμπουν στο chat...δεν εκαναν σωστη διαχειρηση.
    Πιστευω οτι με τον σωστο διαχωρισμο μπορεις κατι καλο να βγαλεις απο το chat....και αυτο ειναι μαλλον που με εχει κρατησει περιπου 4 χρονια στο chat και μαλλον με βλεπω για αρκετα χρονια ακομα.
    Οχι γιατι θελω να κανω "syber sex" οπως λενε μερικοι....απλα γιατι ακομα και μεσα απο μια οθονη μπορεις να γευτεις την ΦΙΛΙΑ που μπορει να σου προσφερει καποιος.
    Και πιστευω ακραδαντα οτι οσο ευκολα βρισκεις ΦΙΛΙΑ στην ζωη σου τοσο ευκολα την βρισκεις και μεσα απο το chat.Οπως και στην ζωη σου ετσι και στην οθονη εξαρταται αποκλειστικα και μονον απο 'σενα.
    Λενακι συνεχισε την εκπληκτικη αυτη δουλεια που κανεις και εγω ειμαι μαζι σου.
    Φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πιστευω οτι αν υπαρχει καποιος ανθρωπος που να καθεται και να παιρναει ολη την ωρα του στις οθονες (που υπαρχει) στην ουσια δεν ξερει τι θα πει ζωη.δεν εχει ζησει την ζωη.Βεβαια απ΄τη μια πλευρα ενημερωνεσαι.Ο καθένας με τον δικο του τρόπο παντα..αυτα απο μενα (Νιμο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή