Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

moy arese polu olo ayto pou egrapse kai to bazw san anarthsh

Λοιπόν Λένα
σκέφτηκα να σου απαντήσω σε αυτό που ρωτάς εγώ μιας και ικανοποιητική απάντηση ως τώρα δεν έχεις πάρει απ ότι διαβάζω.
Λοιπόν ναί.
Εν μέρει το έχεις πιάσει το θέμα.
Είναι αλήθεια.
Συνειδητά ή υποσυνείδητα, υπάρχουν πολλοί, οι οποίοι βάζουν ως στόχο της ζωής τους στην δεδομένη χρονική συγκυρία (το πόσο θα κρατήσει εξαρτάται από πολλούς παράγοντες) να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σου.
Να "εισβάλλουν" μέσα σου.
Οσο εσύ είσαι επιφυλακτική αυτοί τόσο περισσότερο το παλεύουν.
Γιατί??
Μα για να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους. Γιατί γι αυτούς είναι κατάκτηση να σε κάνουν να τους συμπαθήσεις και να τους εμπιστευτείς να τους ανοιχτείς. Γίνεται αυτοσκοπός να το πετύχουν. Διότι αν το καταφέρουν θα νιώσουν ότι πέτυχαν έναν δύσκολο στόχο.

Στην πορεία όμως κι ενώ εσύ νομίζεις ότι για να καταβάλλουν τόση προσπάθεια, με πολύ επιμονή και για μεγάλο χρονικό διάστημα, άρα έχουν αρχίσει και αυτοί να ανοίγονται σε σένα και τους νοιάζουν οι ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις και το συναισθηματικό δέσιμο, ερωτικό ή φιλικό (δεν είναι εκεί το θέμα) Αυτοί εφόσον κατάφεραν το δύσκολο, να σε κάνουν να τους αγαπησεις σαν ανθρωπους και να τους εμπσιτευτείς, από κει που απεύφευγες (αν το κανες) ή ήσουν επιφυλακτική, αυτοί λειτουργούν αντιστρόφως ανάποδαΟσο εσύ τελικά ανοίγεσαι, τόσο αυτοί κλείνοντια και φεύγουν.
Διότι αυτό που ενδόμυχα ήθελαν να πετύχουν είναι να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πάνω στον ψυχισμό σου και να διαπιστώσουν αν ένας άλλος άνθρωπος θα τους θεωρήσει αξιους εμπιστοσύνης και γιατί όχι και αγάπης..(οχι και απαραίτητα ερωτικής)
Και μόλις εσύ αρχίσεις νιώθοντας ασφαλής αυτά να τους τα παρέχεις, πολύ απλά αυτοί δεν ειναι σε θέση να ανταποδώσουν στον ίδιο βαθμό ή και καθόλου , διότι μέσα τους λειτουργούν ως συναισθηματικά ακροτηριασμένοιΚυριαρχεί ο φόβος τους έναντι της υποτιθέμενης σιγουριάς που νιώθουν όταν δεν αποκαλύπτονται στον άλλον από τρόμο μη τυχόν και ΄τους πληγώσεις εσύ, ή τους εκμεταλλευτείς ή γιατί πολύ απλά δνε ξέρουν να "δίνουν" και είναι ευθυνόφοβοι..
Κάπως έτσι..


Νουφαρο

9 σχόλια:

  1. kai poios eipe oti eimaste epathla ?
    poios eipe oti mporoun na paizoun mazi mas etsi ?
    poioi nomizoyn einai oloi aytoi kai mporoun na paizoun mazi mas ?

    symfwnw me ayta pou les kai tha hthela na xerw poios-poia eisai

    lena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. to noufaro i exei spoudasei psyxologia i exei spoudasei tin lena....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. noyfaro h o den xerw akoma mallon h

    1)loipon h me xereis
    2) h exeis perasei analogh katastash
    3) h kai den thelw na to skeftomai exeis kanei to idio

    lena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Λένα τα έπαθλα είναι για άλλους αγώνες, όχι για την ζωή την ίδια.....
    Δίνω αλήθεια όμως τί σημαίνει;
    Δίνω γιατί νιώθω καλά μέσα από το να δίνω;
    γιατί περιμένω αντάλλαγμα, ή
    γιατί θέλω να αποδείξω κάτι στους άλλους;
    Πάντως σε καμία περίπτωση δεν είμαστε παιχνιδάκι κανενός ακόμη κι όταν μας χειρίζονται έτσι ή νομίζουν ότι μας χειρίζονται.

    Λένα, προχώρα και μην κοιτάς όσους σου φέρθηκαν έτσι, αυτοί έχασαν,όχι εσύ, να το θυμάσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητή μου Λένα και λοιποί φίλοι.

    Δεν είμαι άντρας. Ειμαι γυναίκα που λατρεύω την ψυχολογία και ω ναί έχω περάσει από ανάλογη κατάσταση.

    Δεν φαντάστηκα οτι όσα θα λεγα θα έκαναν εντύπωση για να γίνουν ανάρτηση. Ευχαριστώ για την προσοχή

    Α και Λένα? "Χερια ψηλά και όλα τα φτάνεις..." Μην αφήνεις ποτέ κανέναν να μειώσει την αυτοεκτίμησή σου για να νιώσει ισχυρός στον ψυχισμό σου. Ασχολείσου με αυτούς που ασχολούνται και δεν φοβούνται το ..συναίσθημα! Οι άλλοι είναι απλά καταδικασμένοι στη μιζέρια της εσωτερικής τους μοναξιάς, όμηροι του φόβου τους να αγαπήσουν αλλά και να αγαπηθούν. Γι αυτό και πολύ μόνοι...

    Φιλικά
    Νούφαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγώ για σένα τραγουδάω

    Στίχοι: Γιάννης Πουλόπουλος
    Μουσική: Μανώλης Σουβατζής
    Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Πουλόπουλος

    Εγώ για σένα τραγουδάω
    Εγώ για σένα πονώ
    Ήλιο και σύννεφα περνώ
    Κι όταν σε ψάχνω τραγουδώ

    Κοντά σου ξέρω να ξεχνώ
    Ξεχνώ και πώς να τραγουδώ
    Μακριά σου ξέρεις χάνομαι
    Κι όμως το ξέρεις σ'αγαπώ

    Εγώ θέλω μόνο να σου τραγουδώ
    να σε βλέπω να γελάς
    να μην πονώ
    Να'χω την αγάπη σου πολύ ψηλά
    και δεν γυρεύω
    από σένα πιο πολλά

    δ.Ζ
    για τον Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. kyria Noyfaro

    kalhmera sas

    nai swsta kai oraia ola ayta me thn psuxologia kai to proxorame mprosta klp klp
    alla yparxei kai o enthropinos paragontas pou einai mia olothta kai etsi tha prepei na to doume aytos o anthropos pou ponaei , plhgonete , neyriazei kai thelei na spasei oti brei kai na xespasei opou brei kamia fora .
    egw prosopika den eimai toso yperanw gia na prosperasw etsi eykola mia katastash


    lena

    YS an apanthshs kai thes tha protimousa to epomeno sxolio na einai me kapoio mail gia to poia eisai

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λένα κάνω χρήση της επιλογής που μου δίνεις να διατηρήσω την ανωνυμία μου και θα σου πω ότι είναι απόλυτα κατανοητό ότι θέλεις να ξεσπάσεις, να του σπάσεις τα μούτρα, και να εκτονωθείς. Αυτό το στάδιο θα το περάσεις αναγκαστικά. Στη θέση σου θα το κανα αν ένιωθα επιτακτική ανάγκη να εκτονωθώ με αυτόν τον τρόπο.

    Ομως έτοιμη να αποχωρήσεις πανηγυρικά και με το κεφάλι ψηλά, γουστάροντας τον εαυτό σου που κατάφερε συναισθηματικά να απεμπλακεί και να επιβιώσει και ανέκαμψε από μια τραυματική εμπειρία τέτοιου τύπου ξέρεις πότε θα σαι?

    Οταν πια θα έχεις κουραστεί. Οταν συνειδητοποιήσεις πόσο σε κούρασε αυτό.ν Οταν απλά πολύ ήσυχα εξαφανιστείς και ρίξεις αυτόν που σε πλήγωσε στην λήθη. Οταν δίχως σκηνή, δίχως φωνές και σπασίματα νιώσεις τόοοοοσο κουρασμένη και απογοητευμένη όχι από τον εαυτό σου που ασχολήθηκε, (στο κάτω κάτω το γούσταρες όταν το κανες άλλο αν αυτός δεν το εκτίμησε) που δεν θα έχεις το κουράγιο ουτε καν να ασχοληθείς πόσο μάλλον να του πετάξεις κάτι βαρύ στο κεφάλι...Αν δεν είσαι σε αυτό το στάδιο, σκέψου ότι είναι ώρα να μπείς σε αυτήν την τροχιά. Σκέψου πόσο σε κούρασε η συμπεριφορά αυτή. Πόσο κουραστικός κατάντησε και εκείνος επειδή εκείνος το επέλεξε.

    Τότε ειναι που πραγματικά θα τον κάνεις να αναρωτηθεί μήπως ήταν και πολύ μαλάκας....Λέω μήπως...Γιατί τότε θα συνειδητοποιήσει ότι έπαψε να έχει επιρροή επάνω σου και να σου καθορίζει τον ψυχισμό και το κέφι σου. Πόσο μάλλον αν σε δει χαρούμενη να συνεχίζεις τη ζωή σου σαν να μην υπήρξε. Και πίστεψέ με δεν θα το περιμένει και θα του κακοφανεί και πολύ....Το θέμα είναι να έχει τα....@ να το παραδεχθεί. Αν δεν το κάνει, τότε δεν αξίζει τον κόπο να απασχολείς το μυαλό σου στην περίπτωση που ξαναεπιδιώξει επαφή (συνήθης στάση) ...Αλλά πάλι τι σε νοιάζει? Αμα θέλει να βρεί τον σωστό τρόπο να επανακάμψει ομως με τον τρόπο που έχεις ανάγκη εσύ για να νιώθεις καλά. Ωστόσο...θα έχεις φύγει και με ήσυχη συνείδηση και ανανεωμένη διάθεση προχωράς...Και με το κεφάλι ψηλά έλαμψες δια της απουσίας σου, όταν δεν το περίμενε οτι θα τα καταφέρεις, εξαιτίας του εγωισμού ....και της λανθασμένης εντύπωσης που του είχες και εσύ δώσει να πιστεύει οτι σημαίνει για τα πάντα για σένα δίχως να κάνει και πολλά γι αυτό. Τουλάχιστον όσα αξίζεις...

    ΝΟΥΦΑΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. pros noyfaro

    kalhmera an kai otan to deis tha einai nyxta (aypnies???)

    krathse th anwnymia sou oso theleis den peirazei

    xairomai pou eisai edw

    se genikes grammes nai exeis piasei to thema poy me enoxlei alla mono se genikes grammes



    lena

    ΑπάντησηΔιαγραφή