Τετάρτη 2 Απριλίου 2008

AS PAME PALI SE AYTO TO THEMA LOIPON

Νομίζω θα είχε ενδιαφέρον η αναζήτηση του αιτίου που προκαλεί καποιον να πει ψέμματα σε μια σχέση και των κινήτρων του όπως ας πούμε η Χαμηλή Αυτοεκτίμηση και η Ανασφάλεια
ας πούμε ότι ο άλλος δεν θα τον αποδεχθεί όπως είναι και το ότι δεν θεωρεί άξιο τον ευατό του να τον γουστάρει ο άλλος έτσι όπως είναι , ακόμη και με τα στραβά του ας πούμε...Πότε ένας άνθρωπος είναι ανασφαλής? Πώς εκδηλώνεται η ανασφάλειά του? Γιατί λέει ψέμματα? Τι θέλει να πετύχει? Πότε φανερώνεται η χαμηλή του Αυτοεκτίμηση? Γιατί μονίμως όσοι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση επιτίθενται στους άλλους κατηγορώντας τους για άσκηση πίεσης?
Ειναι τόσα πολλά..

Νούφαρο

15 σχόλια:

  1. noufaro....poli sosta ayta pou les
    ti ginete omos otan o allos exei yperektimisi ton eayto tou kai leei psemata se kapoious anthropous me skopo na apokomisei kati ap aytous. einai thema anasfaleias ,oti den tha me apodexthei opos eimai kapoios opote as paramythiaso kana dyo kai opoios katsei.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορεις να κοροιδευεις πολλους για λιγο καιρο
    μπορεις να κοροιδευεις λιγους για πολυ καιρο
    δεν μπορεις να κοροιδευεις ομως πολους για παντα.

    mediN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Xm...θες να σου πω τι πιστεύω?

    1) Οι άνθρωποι που έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση, και ανασφάλειες είναι αυτοί οι οποίοι συνήθως δεν πιστεύουν στον ευατό τους και δεν αξιοποιούν τις δυνάμεις τους πρώτα για να "θωρακίσουν" τον εαυτό τους για αυτό και ελάχιστα στέκονται πραγματικοί φίλοι και σωστοί ερωτικοί σύντροφοι που γουστάρουν να "δίνουν" και να "παίρνουν" σε μια σχέση. Αυτοί γουστάρουν μονο να παίρνουν ό,τι μπορούν να εκμεταλλευτούν από σένα όποτε χρειαστούν την ανάγκη σου, αδιαφορώντας συστηματικά για τις δικές σου και για τα αισθήματά σου. Για αυτό και όταν συνήθως σε πληγώνουν, προσφιλής τους τακτική είναι να κάνουν...την πάπια και τον ..ανήξερο..Ενώ όχι μόνο ξέρουν αλλά ξέρουν που και πως σε πλήγωσαν διότι το έκαναν σκόπιμα.

    2)Γιατί το κάνουν σκόπιμα και πως αναγνωρίζονται: Eιναι αυτοί οι οποίοι κατεξοχήν υποκρίνονται τους ψυχρούς κριτές των λαθών των άλλων με διάθεση να τους υποβιβάσουν, προσπαθώντας μέσα από αυτό να πείσουν τους άλλους αλλά κυρίως τον ευατό τους ότι τα λάθη -που εκείνοι θεωρούν ότι εσύ έκανες- οι ίδιοι στη θέση σου, δεν θα τα έκαναν ή δεν θα συμπεριφέρονταν όπως εσύ. Τα δικά τους λάθη ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ. ΔΙότι είπαμε δεν έχουν κότσια. Διότι αν τα είχαν θα τα αναγνώριζαν ντεκλαρέ. Διότι αυτό θα αποδείκνυε ότι δεν έιναι κολλημένοι εγωιστές παρτάκηδες, αλλά άνθρωποι που και αυτοί δικαιούνται στο λάθος, ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΑΝ με την αναγνώριση τις αγαθές τους προθέσεις και την Εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ότι δεν αλλάζει η εκτίμηση που τους έχεις, αν παραδεχτούν το όποιο λάθος τους που σε πλήγωσε ή σε εξόργισε.

    2)Το πρόβλημα όμως έιναι ότι επειδή είναι ατομιστές, ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ δεν έρχονται στη θέση σου να νιώσουν αυτό που εσύ περνάς και να σε καταλάβουν ώς άνθρωπο και το πως λειτουργείς, (άρα να διαθέσουν τον απαραίτητο χρόνο και την φαιά ουσία που σημαίνει οτι ΘΕΛΟΥΝ να το κάνουν) γιατί πολύ απλά έχουν συνηθίσει να προσέχουν μόνο την πάρτη τους και τις δικές τους ανάγκες, θεωρώντας ΩΣ ΔΕΔΟΜΕΝΟ το δικό σου ενδιαφέρον, την καλοσύνη και την αγάπη σου. (κι άρα θεωρούν ηλιθιωδώς ότι εξαρτάσαι απ΄αυτούς ό,τι και αν γίνει)!!

    3) Στην περίπτωση δε που είσαι άτομο το οποίο τυγχάνει ευρύτερης αποδοχής από τον περίγυρο για τους χ λόγους, ΑΝΤΙ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ " ΑΞΙΖΟΥΝ" γι αυτό και εσύ τους πρόσεξες, και ασχολήθηκες μαζί τους, απεναντίας προσπαθούν να σου ρίχνουν διαρκώς το ηθικό, να σε θίγουν και να σε προσβάλλουν με τέτοια τέχνη και συχνότητα ώστε να σε κατεβάσουν στα μάτια τους και στα μάτια των άλλων για να δικαιολογήσουν την δική τους ανεπάρκεια να ανέβουν προς εσένα και να σε διεκδικήσουν ώστε να σε έχουν οι ίδιοι κοντά τους, παίρνοντας ταυτόχρονα αξία ΚΑΙ με τι δική σου παρουσία στο πλευρό τους. Στην πραγματικότητα θα θελαν οι ΙΔΙΟΙ να έχουν όλη την αξία και την προσοχή των άλλων. Άρα σε ζηλεύουν γι αυτό και δεν το δείχνουν προσπαθώντας να σου ρίξουν το ηθικό και την αυτοπεποίθηση προκειμένου να σε χειραγωγούν...για τους δικούς τους λόγους.

    4) Προσπαθούν λοιπόν με την 'μέθοδο αυτή την οποία κάνουν συνειδητά, και αυτό είναι το χειρότερο) να σε κάνουν να εξαρτηθείς από αυτούς και τη γνώμη τους (γιατί κατά βάθος φοβούνται ότι έχεις και άλλους με τους οποίους μιλάς και στην ..σύγκριση θα βγούνε λιγότεροι)και να μην εμπιστεύεσαι τον ίδιο τον εαυτό σου, ώστε να σε χρησιμοποιούν όποτε σε έχουν ανάγκη, πάλι μονο για να πάρουν από σένα, την στιγμή που εσύ νιώθεις ότι μοιράζονται μαζί σου, το χρόνο τους μόνο που δεν είναι έτσι...

    5) ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ? Να σου ρίξουν εσένα το ηθικό (όπως κατεβασμένο είναι και το δικό τους) προκαλώντας σου εσένα ανασφάλεια και αυτολύπηση επειδή στην ουσία αυτά τα νιώθουν αυτοί που δεν έχουν μάθει ούτε να "μοιράζονται" ούτε να αγαπούν ούτε και να αγαπιούνται και μάλιστα νιώθουν μέσα σε αυτά την δική τους ανασφαλή..."ασφάλεια"

    Φιλικα
    Νούφαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. epeidh vrisko poli shmantika kai endiaferonta ayta pou grafeis noufaro tha ithela omos tin gnomi sou.ti kanoume otan anakalipsoume oti mas lene psemata se mia sxesi? perimenoume na akousoume tin alli pleyra tis pithanes exigiseis pou mporei na mas dosei, h akolouthoume to enstikto mas pepeismenoi oti mas koroideuei sigoura ,kai proxorame parakato tin zoi mas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πιο ασήμαντοι άνθρωποι είναι αυτοί που έχουν τη μεγαλύτερη κλίση να χλευάζουν τους άλλους. Η μόνη ελπίδα που έχουν, για να εξυψωθούν οι ίδιοι, είναι να μειώσουν τους διπλανούς τους.
    Το να περιμένεις από τον κόσμο να σου συμπεριφερθεί σωστά, επειδή είσαι καλός άνθρωπος, είναι σαν να περιμένεις από ένα ταύρο να μη σου επιτεθεί, επειδή είσται χορτοφάγος.

    -Ζ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγάπη τί δύσκολο πράγμα ...
    Για την αγάπη πρέπει να βρούμε
    και να ρωτήσουμε τον "ειδικό" ...
    Κάπου θα υπάρχει δεν μπορεί !!!

    Η αγάπη είναι σαν το πυρωμένο σίδηρο. Αν το ακουμπήσεις θα καείς, ο πόνος θα φύγει, αλλά το σημάδι θα μείνει εκεί για πάντα.
    Την αληθινή αγάπη είναι δύσκολο να την βρεις, εύκολο να την χάσεις, και ακατόρθωτο να την ξεχάσεις.

    Αγάπη...
    -Ζ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι κάνουμε όταν ανακαλύψουμε ότι μας λένε ψέμματα σε μια σχέση με ρωτάς. Γνώμη μου είναι λοιπόν

    1)Εξαρτάται από το ψέμμα και το θέμα. Αν είναι μια δικαιολογία της πλάκας άνευ ουσίας λέμε εκείνη την ώρα ότι "να σου πω μη μου΄λές ψέμματα και υποβιβάζεις την νοημοσύνη μου"

    2)Ἂν αφορά όμως μια κρίσιμη κατάσταση κάτι πολύ σοβαρό, γνώμη μου είναι να ακούσουμε προσεκτικά το ψέμμα
    2)Να ακούσουμε προσεκτικά το ένστικτό μας ότι λέει ψέμματα
    3)Να ενεργοποιήσουμε τη λογική και το μυαλό μας δίχως να πουμε τίποτα αμέσως για να σκεφτούμε ΟΛΑ τα γιατί που τον οδήγησαν να πεί το ψέμμα.
    4) Αφού βάλουμε όλες τις πιθανότητες κάτω δίνουμε στον εαυτό μας τον απαραίτητο χρόνο να διαπιστώσουμε ποια από τις πιθανότητες ισχύει, με την παρατήρηση και την εις άτοπο απαγωγή.
    5) Παρακολουθώντας ψύχραιμα την πορεία του πράγματος έρχεται η ώρα που αυτός που ειπε το ψέμμα ή τα ψέμματα κάνει λάθη. Τότε και εφόσον έχουμε αποδείξεις ότι αντιφάσκει ή συγκεντρώσει "στοιχεία" συμπεριφοράς ή ντοκουμέντα που αποδεικνύουν ότι ό άλλος ψεύδεται, παραμένουμε σιωπηλοί και αρχίζουμε τη δουλειά με τον εαυτό μας

    1) εξετάζουμε τι επιπτώσεις θα έχει το να του πούμε φόρα παρτίδα ότι είπε ψέμματα σε μας , σε αυτόν στη σχέση μας και σε εκείνους που μας ενδιαφέρουν

    2) Προσπαθούμε να τον κάνουμε να το πεί ο ίδιος ή να τον οδηγήσουμε σε απαντήσεις που επειδή έχει πει ψέμματα στο παρελθόν, δεν θα δώσει τις ίδιες σήμερα

    3) Επιλέγουμε να κάνουμε είτε το μαλάκα για κάποιο χρονικό διάστημα είτε επιλέγουμε να τον ξεμπροστιάσουμε στην περίπτωση που συνεχίσει να μας κοροιδεύει δίχως διάθεση να μας μιλήσει ανθρώπινα, απλά, αληθινά, και ξεκάθαρα, δείγμα ότι μας υπολογίζει και μας σέβεται και νοιάζεται για μας.

    Αν κάνουμε το τελευταίο , θα το κάνουμε εφόσον ΑΠΟ ΠΡΙΝ έχουμε αποφασίσει ότι ΟΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΤΕ ΕΚΡΗΞΗΣ ΕΙΤΕ ΟΧΙ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΛΑΜΨΕΙ άσχετα αν αυτός ή εμείς φοβόμαστε οτι αυτό θα οδηγήσει σε πλήγωμα περισσότερο ή οριστική ρήξη.

    Οποιος αντέχει λοιπόν, στις περιπτώσεις που είναι σοβαρό το γεγονός, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠ ΟΛΑ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΝ ΘΕΡΜΩ ΑΛΛΑ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΩΣΤΕ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΕΙΤΕ ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΣΤΑΘΜΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ.

    Οταν αποφασίσουμε και είμαστε προετοιμασμένοι γι αυτά και εφόσον ό άλλος δεν αλλάζει στάση, τότε από πριν τον χαιρετάς ΠΡΩΤΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ πρώτος...

    Πάντως έχει διαφορά αν αυτό έχει γίνει μια φορά, ή κατα συρροή και έχει σημασία το διακύβευμα για τον έναν κι για τον άλλον. Αν είναι ψέμμα κατά συνθήκη και ανευ ουσίας που λεγεται πολυυυυυυ αραια και που τότε no harm done,αν δεν είναι όμως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Λένα για εσενα
    http://www.esnips.com/doc/1ff9c5cc-d3a4-4eb5-b2ec-03b25d71f2a2/08-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΕΛΕΝΗ

    δ.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://www.esnips.com/doc/492984f5-5ecf-4dc0-9a15-1f80babca875/ΚΡΑΤΑ-ΓΙΑ-ΤΟ-ΤΕΛΟΣ

    δ.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. γιατι θέλετε να ψάχνεται τοοοσο πολυ?
    γιατι δεν κρατάτε την ουσία αυτην που θα σας κανει να γελάσετε να κλάψατε να θυμώσετε? γιατι δεν ζείτε τις στιγμες οπως σας προσφέρονται , γιατι δεν θέλετε να τις κρατήσετε μεσα σας ...
    μετα απ οοοοολα αυτα .. θα τις ξεχάσετε και μονο πικρα θα γεμισει το στομα σας οχι απ αυτη που φέρνει δάκρυ λυσμονιας με ενα μικρο χαμογελο ανάμνησησ , με ενα σφυξιμο στο στομάχι ... αλλά απο αυτη που μας κάνει να γινομαστε απαθεις ,εγωιστές ,νια να μην πονεσουμε ... για να μας δουνε να κλάψουμε.

    ζησε την στιγμή οσο και αν ποναει
    εσυ θα βρεις τον τρόπο να γινει δική σου , και παντοτινή ανάμνηση .

    δ.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ouffffffffff me kanate na ta ektypwsw gia na ta diabasw ola ayta

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. σε αυτό που ρωτάει η/ο φίλη / φίλος για τα ψέματα σε μια σχέση
    Εγώ προσωπικά πάντα θέλω να ακούω όλες τις πλευρές πριν βγάλω συμπεράσματα .
    Το πρόβλημα είναι ποιον θα πιστέψεις ? και αν σου λένε όλα τα δεδομένα ή κρατούν κρυφά κάποια χαρτιά ?
    Καμία φορά μέσα στην κουβέντα και προκειμένου να μην σε πληγώσουν μπορεί να κρύβουν πράγματα .
    Ότι δεν ξέρεις δεν μπορεί να σε πληγώσει …….

    Και για να συνεχίσω σε απάντηση στον ΔΖ ( τον φίλο μου ) αναλύουμε αυτά που μας ενδιαφέρουν έτσι είναι η φύση του ανθρώπου . Όπως και πάντα αναρωτιόμαστε γιατί έτυχε αυτό σε μένα ? τι έκανα ?

    Και έρχομαι στο αγαπητό νούφαρο σε όλα όσα έγραψες κρατώ αυτό :
    « 4) Προσπαθούν λοιπόν με την 'μέθοδο αυτή την οποία κάνουν συνειδητά, και αυτό είναι το χειρότερο) να σε κάνουν να εξαρτηθείς από αυτούς και τη γνώμη τους (γιατί κατά βάθος φοβούνται ότι έχεις και άλλους με τους οποίους μιλάς και στην ..σύγκριση θα βγούνε λιγότεροι)και να μην εμπιστεύεσαι τον ίδιο τον εαυτό σου,»

    Τι ακριβώς εννοείς φοβούνται ότι μιλάς με άλλους ??????


    Φίλε μου ΖΟΡΟ έχεις δίκιο .

    Οι άνθρωποι είναι κακοί και θέλουν το κακό μας


    Medin καλέ μου σε ευχαριστώ για τα τραγούδια και συμπληρώνω σε αυτό που έγραψες Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΚΥΚΛΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΛΕΣ ΤΟ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΟΥ ( αν λες ψέματα κάποια στιγμή θα τα βρεις μπροστά σου )



    Λένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. oloi exoume dikaioma stin alitheia, tin axizoume....synexisena tin psaxneis...

    gia tin lena

    mediN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Αγαπητή Λένα,

    σε αυτό που ρώτησες τι εννοώ. Εννοώ ότι επειδή νιώθουν "λίγοι" και γι αυτό μετέρχονται αθέμητα μέσα να εξαρτάσαι απ αυτούς, δίχως να σε κάνουν να θέλεις ή να αποδεχθούν πως θέλεις να είσαι μαζί τους επειδή γουστάρεις τους ίδιους με τα ελατώμματά τους (δρώντας απο ανασφάλεια και χαμηλή αυτοεκτίμση), δεν επιθυμούν να επηρεάζεσαι από άλλους οι οποίοι σε περιβάλλουν με καλύτερο τρόπο και αντιμετωπίζουν ώς ίσον προς ισο και με αυτό τον τρόπο (οι άλλοι) έχουν κερδίσει την συμπαθεια και την αποδοχή σου, άρα και ένα μέρος στη ζωή και το μυαλό σου.

    ΟΙ ανασφαλείς θέλουν να νιώθουν ότι είσαι κτήμα τους, επηρεάζεσαι μόνο απ αυτούς, ςσου γαμούν την ψυχολογία όποτε γουστάρουν και κρίνουν ότι επηρεάζεσαι και από άλλουσ και έχεις και άλλους φίλους .
    Και τα ΄κάνουν όλα αυτά την ώρα που οι ιδιοι παίζουν με την ψυχολογία σου, σε θέλουν κοντά τους για να ικανοποιούν τον εγωισμό τους αλλά με τους δικούς τους όρους, που μεταφράζονται κατα βάσιν ότι σε θέλω όποτε γουστάρω ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΕΓΩ παραβλέποντας τις δικές σου συναισθηματικές ανάγκες

    Νουφαρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή