Τρίτη 8 Απριλίου 2008

Φιλία !!!!!!!!!!!!

Όταν έβαλα τη λέξη φιλία στη μηχανή αναζήτηση βρέθηκαν πάρα πολλά αποτελέσματα .


Τελικά υπάρχει φιλία ;
Μπορούν δύο άτομα διαφορετικού φύλου να είναι απλώς φίλοι ;
Εσείς έχετε αληθινούς φίλους ;

«Δείξε μου το φίλο σου να σου πω ποιος είσαι » Έτσι λέει μια παροιμία
«Τους φίλους τους διαλέγουμε για αυτό δεν τους παιδεύουμε » λέει ένα τραγούδι

Έχουν ειπωθεί πάρα πολλά για αυτό το θέμα , πολλά τραγούδια έχουν γραφτεί και ακόμα ποιο πολλές αναλύσεις έχουν γίνει .

Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι φιλία είναι αυτή η σχέση που έχεις με κάποιο άτομο του ίδιου ή του άλλου φύλου που δεν χρειάζεται να απόδειξης τίποτα , που σε δέχεται όπως είσαι, γιατί πολύ απλά είσαι εσύ . Αυτή η σχέση που δεν χρειάζεται να κρατάς τα προσχήματα , δεν χρειάζεται να φοράς μια μάσκα . Αυτή η σχέση που όταν σε στεναχωρεί κάτι απλά το λες . Η σχέση που σε κάνει πιο δυνατό και καλύτερο άνθρωπο.


Τελικά τώρα που το σκέφτομαι είμαι πολύ τυχερή γιατί έχω αληθινούς φίλους

Εύχομαι να υπάρχει και στη δική σας ζωή ένας τέτοιος άνθρωπος που να μπορείτε να πείτε ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ

12 σχόλια:

  1. Ψάχνοντας τραγούδι για την φιλία , έπεσα πάνω σ'αυτό και είπα να το αφιερώσω σε μια φίλη αν και το έκανε πρώτος ο δημιουργός του ...

    Τίτλος : Στην Κ

    Στίχοι: Παύλος Σιδηρόπουλος
    Μουσική: Παύλος Σιδηρόπουλος
    Πρώτη εκτέλεση: Παύλος Σιδηρόπουλος

    Όταν κάποιο βράδυ θα σε ξυπνήσει απότομα η κραυγή σου
    Και τρέξεις στη μαμά σου να το πεις
    Και κείνη τρομαγμένη μες στο ψυγείο κλείσει τη φωνή σου
    Μα θα 'ναι αργά μεσάνυχτα και θα 'χεις κουραστεί

    Όταν θ'αγαπήσεις το γέλιο σου και την αναπνοή σου
    Και δεις πως έχεις κάτι να μας πεις
    Στο πλάι σου ο άνθρωπος που διάλεξες βιτρίνα στη ζωή σου
    Τριάκοντα αργύρια αντίτιμο σιωπής

    Πες μας τι θα γίνει αν κάποτε θ' αγγίξεις το κορμί σου
    Και το βρεις τσακισμένο απ'τις πληγές
    Και γύρω σου κούκλες χλωμές ανίκανες ν' ακούσουν τη φωνή σου
    Κι οι αλήθειες σου να σέρνονται στο πάτωμα γυμνές

    για την kk
    -Ζ-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.youtube.com/watch?v=bqqGnLQYIF0

    Ζ για εσενα φίλε μου


    αν εχω τετοιο φιλους τι να τους κάνω τους εχρους (χαχαχαχαχα)
    δ.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Lenaki moy eyxaristw gia ola kai ksereis esy ti ennow.
    File z eyxaristw gia to asma ki omologw oti den to gnwriza...
    Na eiste kala ki oi dyo.
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο τιτλος ΄΄στην Κ ΄΄ αναφέρεται στην ηρωίνη , μαλλον κκ εισαι η ηρωίνη του !

    δεν με νοιαζει να εχω καλους φίλους αυτο που με νοιάζει είναι να είμαι εγώ καλη φίλη .
    ... να είμαι διπλα του να τον ακουω να μιλαει να μιλαει να κλαιει να αναστενάζει να ακου την ανάσα του ... να μην μιλαω αλλα να νιώθει οτι ειμαι εκει και μετα .. και μετα να χαμογελαει ... και μετά .. και μετά να γελάμε...

    Με απασχολεί αυτό που λένε ότι «πρέπει να προσπαθείς εσύ να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος και να μην προσπαθείς να αλλάξεις τους γύρω σου». Ίσως επειδή συχνά αποτυγχάνω να το πετύχω. Το προσπαθώ όμως κι αυτό. Όσο μπορώ.
    Αυτό προσπαθώ να κάνω κι εγώ...να γίνω καλύτερος άνθρωπος...
    πολλες φορές νιώθω μόνη οχι επειδή δεν εχω φίλους αλλα μαλλον επειδή δεν ειμαι καλός άνθρωπος ή καλή φίλη για κάποιους .

    δ.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δ.Ζ...δεν χρειαζεται να ριχνεις ευθυνες στον εαυτο σου επειδη καποιοι δεν εκτιμησαν την φιλια σου και αυτα που θα μπορουσες να τους προσφερεις. Οταν αγαπαμε καποιον πραγματικα τον κανουμε φιλο οταν τον ερωτευεομαστε κιολας τον κανουμε σχεση και τον δεχομαστε οπως ειναι ακομα με τα ελλατωματα του. Αν προσπαθησουμε να τον αλλαξουμε στην πορεια θα καταλαβουμε οτι δεν ειναι αυτος που ερωτευθηκαμε.

    mediN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. medin, αν γνώριζα εσενα .... τι θα σε έκανα? φιλο ή σχέση ?

    δ.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. to na exeis filoys gia mena shmainei oti eisai kalo atomo shmainei oti kapoios se dexete opws eisai , gia ayto poy eisai kai xanalew "tous filoys toys dialegoyme kai mas dialegoyn " den ginomaste filoi tyxaia

    lena

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. δ.Ζ.... εσυ τι θες....?

    mediN

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. το καλό της ανθρωπότητας .....

    δ.Ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "prepei na ksereis na eisai kalos filos gia na exeis kalous filous"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. telika eksakoloythei na apasxolei to...asma h filia? dyskoleyomai akomh na egklimatistw sthn koybenta.......mhpws de me shkwnei....h koybenta?
    Z bres kanena allo asma na xariseis,pali psaxnomai ti eimai.....to narkwtiko soy h filh sou?
    kk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πριν από κάμποσο καιρό, είχε αναρτήσει η Λένα ένα πολύ ωραίο άρθρο για την Φιλία, το οποίο επικεντρωνόταν στο τί κυρίως δεν είναι "φιλία". Το βρήκα εξαιρετικό. Ιδιαίτερα εύστοχο. Το κανα ως και copy paste για να το κρατήσω.

    Η φιλία πράγματι, είναι πολύ ανώτερη από τον έρωτα, (που όπως και να χει ενέχει για τον καθένα μας ένα εγωκεντρισμό, από την άποψη ότι νιώθω ερωτευμένος με κάποιον γιατί με κάνει εμένα πάνω απο όλα να νιώθω καλά, ανεβασμένος, χαρούμενος, δυνατός για όλα)..

    Η φιλία ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να ενέχει τον έρωτα και το πάθος. Είναι θυσία για το φίλο στηριγμένη πάνω στην αρχή (όπως και ο έρωτας) της αμοιβαιότητας, της μη ζήλειας, της αποδοχής του ευατού μας και του άλλου, της γλύκας, του μοιράσματος, της αλληλοστήριξης.

    Ετσι πρέπει να είναι και ο έρωτας με την προσθήκη ωστόσο και του πάθους και της έλξης. Συχνά όμως οι ισορροπίες ταράζονται. Εκεί ρόλο παίζει πόσο αποφασισμένοι είναι δύο άνθρωποι για το εάν θα διατηρήσουν αυτο το πολύτιμο που πέτυχαν, αν θα το επαυξήσουν, ή αν θα αδιαφορήσουν.

    Ναι, μια βαθιά φιλία μπορεί να καταλήξει σε έναν πολύ δυνατό έρωτα, όπως μπορεί να καταλήξει και σ ένα "αντίο"...Το θέμα είναι τί θέλει κανείς και πόσο διατεθειμένος είναι να επενδύσει στο συναίσθημα, "να δώσει για να σώσει"...

    Ο έρωτας πρέπει να ενέχει τη φιλία. Το αντίστροφο όμως δεν γίνεται. Μια φιλία μπορεί να γίνει δυνατός έρωτας. Γιατί έχει δοκιμαστεί. Εχει περάσει πολλά. Και έχει "δέσει' μέσα από τις εναλλαγές της χαράς και της πίκρας του καθενός, τις όποίες συμμερίζεται και ο άλλος σε βάθος χρόνου και όλο αυτό οδηγεί στην προς άνω κλιμάκωση των συναισθημάτων.

    Ένας δυνατός έρωτας όμως σπάνια μπορεί να γίνει καλή φιλία. Γιατί απαιτείται αντίστροφη πορεία. Δηλαδή κλιμάκωση προς τα κάτω, αφού ξεκίνησε ανάποδα. Είναι μια αργή και διαρκής πτώση. Αντίστροφα δηλαδή από την ανηφορική πορεία της φιλίας προς τον έρωτα...

    Σήμερα, η Φιλία ωστόσο από μόνη της είναι τζακ ποτ, μεταξύ ατόμων του ιδίου η του άλλου φύλου. Είναι τόσο σπάνια όσο και η πραγματική άδολη αγάπη για τον άλλον. Είναι το συναίσθημα εκείνο που μας ζεσταίνει την ύπαρξη ακόμη και στη θύμιση του προσώπου του αγαπημένου μας φίλου/ης (που έγινε αγαπημένος/η, από την συμπεριφορά του προς εμάς και την δοτικότητά του προς εμάς, για το ότι συμπάσχει μαζί μας). Είναι η χαρά που μας προσφέρει απλόχερα αυτός που μας τίμησε με τη φιλία του, επειδή εμείς το κερδίσαμε με τη δικιά μας προσφορά σε αυτόν και που κι εμείς εμπιστευόμαστε για την τιμή που μας έκανε να μας εμπιστευτεί.

    Είναι το ανομολόγητο εκείνο σύμφωνο που υπογράφουν καθημερινά, και σε βάθος χρόνου οι καρδιές, δίχως συμβολαιογράφους, μεσάζοντες και δικηγόρους, δίχως την επέμβαση τρίτων, πάνω στην πίστη να κρατηθεί άρρηκτος ο ψυχικός δεσμός μεταξύ δύο ανθρώπων, συνοδοιπόρων στη θάλασσα της ζωής, που συχνά αναζητούν το λιμάνι να ξεσπάσουν την χαρά ή το δάρκυ τους, να πάρουν και δώσουν κουράγιο και χαρα. Είναι το "είμαι εδώ" για σένα ακόμη και αν χανόμαστε και μοιραζόμαστε το μυαλό, την καρδιά μας και το χρόνο μας και με άλλους. Είναι το "φίλε έλα απόψε που πονάω" και εκείνος έρχεται....οτι κι αν κάνει όπου και αν είναι.Αν δεν έρθει μπορεί να είναι ένας..πληγωμένος έρωτας που δεν θέλει να είναι φίλος. Η μπορεί να αισθάνεται ότι ο ίδιος είναι ένα τίποτε, που φόρεσε απλά τη μάσκα του "όλα" για να τσεκάρει τι απ όλα θα μπορούσε να ήταν στην δική σου τη ζωή. Μόνο που οι μάσκες πέφτουν αφήνοντας γυμνό, ή αυτό που αγαπήσαμε ή αυτό που δεν βλέπαμε...Τι απ τα δύο? Μα ο χρόνος θα δείξει και ο ίδιος όταν αποφασίσει τι πραγματικά θέλει να είναι....

    Και ναι, όπως και ο Ερωτας στην σωστή του όμως μορφή (σπάνιο), έτσι και η Φιλία είναι το "συμβόλαιο- κατάθεση ψυχής μεταξύ μόνο έντιμων ανθρώπων" που υπογράφεται πάνω στα φύλλα της καρδιάς και συνυπογράφεται με τον αλληλοσεβασμό, την αλληλοεκτίμηση και τον αλληλοθαυμασμό αφού γίνεται επειδή ο ένας νιώθει ότι έχει να πάρει από τον άλλον πράγματα και συναισθήματα που θα τον ανεβάζουν ως άνθρωπο θα τον βελτιώνουν ως προσωπικότητα. Εχει να πάρει, χαρα, να διδαχθεί, να βοηθηθεί, να νιώσει , να σκεφτεί...

    Τέτοιες σχέσεις και συναισθήματα μας τροφοδοτούν μόνο με θετική ενέργεια και είναι τόσο πολύτιμα αυτά τα δύο, όσο και η ίδια η ζωή.

    Γιατί ζωή δίχως πραγματική φιλία και πραγματικό έρωτα τί να την κάνεις?

    ΝΟΥΦΑΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή